Според The ​​Wall Street Journal Русия и западните страни обмислят възможността

...
Според The ​​Wall Street Journal Русия и западните страни обмислят възможността
Коментари Харесай

САЩ може да разменят руснаци за Навални

Според The ​​Wall Street Journal Русия и западните страни обмислят опцията за включване на Алексей Навални в многостранна договорка за продан на.
Прочетете още
В материала си публицистите се базират на вътрешни хора в няколко щата.

Освен Навални се преглежда опцията за замяна и на други наказани съветски опозиционери.

Известно е, че Иля Яшин, който беше в пандиза по делото за имитации за въоръжените сили на РФ, съобщи нежеланието си да взе участие в обмена, защото това съгласно него допуска емиграция.

Според WSJ Москва демонстрира интерес към завръщането на Вадим Красиков, който беше наказан на пожизнен затвор в Германия за убийството на Зелимхан Хангошвили през 2019 година

В Русия Хангошвили беше упрекнат в присъединяване в терористична офанзива в Ингушетия през 2004 година

Германският съд признава, че убийството е политически стимулирано и счита, че Красиков е работил от името на съветските управляващи, макар че Москва отхвърля всякакво присъединяване в това ликвидиране.

Съединени американски щати също показаха интерес към включването на журналиста от WSJ Евън Гершковиц и морски пехотинец Пол Уелън в договорката.

Припомняме, че Гершкович беше задържан по обвинявания в шпионаж, а Уилън беше наказан на 16 години затвор по същото обвиняване.

Известно е, че американските управляващи обмисляха опцията за замяна на пандизчии с Русия, за което държавният секретар Антъни Блинкен приказва през юли предходната година.

Няма публични мнения от Москва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР